06 23 890 545 info@pmuartistannouk.nl

Voor het goed shapen is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van het gezicht. Niet iedere wenkbrauw vorm past dus op ieder gezicht!.

U kent het wel, van die te dunne donkere halve cirkels boven de ogen van de kassière die altijd verbaasd kijkt. Die veel te recht geëpileerde wenkbrauwen van de buurvrouw, waardoor het lijkt alsof ze altijd chagrijnig is. Dan heb ik nog niet gesproken over die BERT (unibrow) van de kelner die mij zojuist een kopje thee heeft gebracht in het restaurant. (zou ze er gel in dragen?)

Wenkbrauwen zijn fascinerend, ze bepalen uw expressie. Ze kunnen uw gezicht vorm geven en optisch laten liften. Er zijn zoveel mogelijkheden… Niet iedereen houd zich ermee bezig, ik let er iedere minuut op. De meeste dames zijn tegenwoordig heel ijdel en ik zie soms echte kunstwerkjes voorbij komen begrijp me niet verkeerd. Helaas zijn er ook nog een aantal die zich er geen raad mee weten of die zich er niet mee bezig houden. Ook dat is uniek deze tijd.

Benieuwd naar de juiste vorm wenkbrauwen voor u? Hieronder kunt u zien welke vorm bij u het beste past.

Oval: Met een ovale gezichtsvorm heeft u veel passende mogelijkheden. De mooiste is echter eentje met een zachte haakse hoek.

Long: Als u een lang gezicht heeft, dan kunt u uw gezicht een rondere/kortere vorm geven. Houd daarom uw wenkbrauwen in een rechte vorm zonder rondingen. Hierdoor creëert u een optisch minder lang gezicht.

Round: Bij een rond gezicht kunt het ronde doorbreken door er een licht gehoekte wenkbrauwvorm bij te kiezen. Pas op dat het niet te hoekig word dan klopt het contrast niet meer.

Square: Een sterkte kaaklijn is een opvallend kenmerk bij een vierkant gezicht. Verzacht uw uitstraling met een ronde vorm in de wenkbrauwen.

Heart: Om uw puntige kin te verzachten kunt u het beste kiezen voor een wenkbrauwvorm met een ronding. Dit maakt het geheel zachter en niet te streng.

Diamond: Creëer een vrij hoge boog in uw wenkbrauwvorm om uw gezicht optisch langer te maken. Dit kan zowel een zachte of scherpe boog zijn.

Afspraak maken