06 23 890 545 info@pmuartistannouk.nl

Graag wil ik jullie iets vertellen over het verven van de wenkbrauwhaartjes. Al lijkt het zo op het oog heel simpel, er komt heel wat bij kijken bij het aanbrengen ervan. En wat moet je doen als het te donker word of als je uitschiet?

*Als allereerst is het belangrijk om je wenkbrauwen make-up vrij te maken! Zo kan de verf makkelijk hechten aan je eigen haar zonder belemmering. Desinfecteer na het schoonmaken met detol (sterilon o.i.d.) Nu weet je zeker dat je brows schoon zijn!

*Zelf gebruik ik wenkbrauwverf van het merk Refectocil, maar ook heb je wenkbrauw verf van het huismerk ETOS Kruidvat e.d. Naast de wenkbrauwverf heb je een flesje Oxidant nodig. Dit is noodzakelijk voor het vloeibaar maken van de verf. (anders ga je smeren met klonten, voor niemand leuk)

*Gebruik een steriel schaaltje en doe daar een klein beetje verf in(ter grootte van een doperwtje). Hierbij druppel je voorzichtig ongeveer 3 druppels Oxidant. Meng voorzichtig het verf en de Oxidant door elkaar. Voor gemakkelijk aanbrengen heb je een kwastje nodig (het liefste met een schuine kant).

Er zijn een aantal manieren van aanbrengen. Op de huid of alleen op de haartjes. Zelf verf ik op de huid, omdat bij de helft van mijn linker wenkbrauw geen haar meer groeit. Dit geeft een egaal effect! Maar dat is persoonlijk, indien je overal haartjes hebt kan je het ook alleen op je haartjes verven.

*Het aanbrengen op alleen de haartjes: Smeer voorzichtig met een wattenstaafje vaseline om de wenkbrauw heen. Maak een contour. Dit is voor straks, als je eventueel uitschiet dat je het met de vaseline heel eenvoudig kunt verwijderen. De verf komt zo niet in aanraking met de huid! Pak nu je kwastje en draai het door de verf, smeer het nu voorzichtig op alleen je wenkbrauw haartjes. Je kunt ook tegen de haarrichting in gaan met je kwastje zo weet je zeker dat je alle haartjes meepakt. (Afhankelijk van de kleur die je wilt kun je dit ongeveer 3-5 minuten in laten trekken). Voor een donker resultaat is 5-7 minuten het maximaal. Spoel het met een nat wattenschijfje uit, de vaseline rondom kun je nu ook verwijderen met een wattenschijfje.

*Het aanbrengen op de haartjes en de huid: Pak je kwastje en draai het door de verf, smeer het nu op de wenkbrauwen in de juiste vorm. Zorg dat je oneffenheden weg werkt, en een mooi contour hebt, ook op de plekken waar geen haar zit! Op de plekken waar wel haar zit kun je eventueel tegen de haarrichting in gaan met je kwastje, zo weet je zeker dat je alle haartjes meepakt. Bij uitschieten van het contour kun je eventueel met een nat wattenstaafje vlug het verf weghalen. Wacht niet te lang dan trekt het in je huid en dat wil je niet buiten je wenkbrauwvorm. (Afhankelijk van de kleur die je wilt kun je dit ongeveer 3-5 minuten in laten trekken). Voor een donker resultaat is 5-7 minuten het maximaal. Spoel het met een nat wattenschijfje uit.

*Wat te doen als het te donker is? Geen paniek, verf blijft hooguit een week goed zitten daarna afhankelijk van de huid en het wassen van je gezicht vervaagd het redelijk snel. Wil je het toch lichter maken als dat het is, dan kan je de wenkbrauwen met shampoo en conditioner goed uitspoelen. Zit de verf op plekken waar je het niet wilt dan kun je dit met een wattenstaafje en wat aceton (nagellakremover) Verwijderen. Pas op dat het niet in de ogen komt! (Je hebt van Refectocil ook speciale verfremover voor gezicht).

Afspraak maken