06 23 890 545 info@pmuartistannouk.nl
t

FAQ

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PERMANENT MAKE-UP

DOET EEN PERMANENTE MAKE-UP BEHANDELING PIJN?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Iedere huid is tenslotte anders, maar door middel van verdoving crèmes kunnen we de onaangename prikkels beperken tot nihil.

VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP?

Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor hen die een allergie bij gewone make-up hebben, voor sportieve mensen, voor oudere mensen, kortom, permanente make-up is voor iedereen.

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?

Permanente make-up blijft altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up vervaagd in der loop van tijd afhankelijk van de huid. Dit heeft te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en invloed van Uv-licht.

ALS IK MIJN PERMANENTE MAKE-UP NIET MOOI VINDT, WAT DAN?

Dit is nog nooit gebeurd. Voordat er gepigmenteerd wordt, wordt er eerst voorgetekend net zo lang tot het naar wens is. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren. Tegenwoordig bestaan er ook heel veel correctie en camouflage technieken.

KAN IK NOG GEWONE MAKE-UP AANBRENGEN?

Natuurlijk! Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up eroverheen aanbrengen.

HOE LANG DUURT EEN PERMANENTE MAKE-UP BEHANDELING?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1½ uur.

IS HET EINDRESULTAAT METEEN ZICHTBAAR?

Nee. De eerste paar dagen zal de pigmentatie na de behandeling steeds donkerder worden dan dat het uiteindelijk zal zijn. Dit komt doordat de huid zich steeds vernieuwd en het pigment eruit gaat werken voor een gedeelte. Nadat de korstjes van de behandeling eraf vallen kunt u het echte resultaat bewonderen. Dit zal ongeveer na een tot twee weken pas zichtbaar zijn, het pigment is dan zeker 40% lichter geworden.

IS PERMANENTE MAKE-UP VEILIG?

Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge hygiëne wet en regelgeving van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid), onze salon is tevens goedgekeurd door de GGD. Wij zijn dus in het bezit van een goedkeuring van het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt er bij iedere behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling word vernietigd.

IS PERMANENTE MAKE-UP HETZELFDE ALS TATOEEREN?

Permanente make-up (PMU) lijkt qua techniek op tatoeëren. Met permanente make-up wordt er echter met pigment in plaats van inkt gewerkt. Een tatoeage wordt echter in het onderhuid bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt niet in het onderhuid bindweefsel geplaatst maar in de lederhuid. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere UV licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal permanente make-up na 1 tot 3 jaar vervagen.

MAAK HIER UW PERMANENTE AFSPRAAK

MAAK HIER UW
PERMANENTE AFSPRAAK

Over Annouk de Boer PMU

Mijn naam is Annouk de Boer en ik ben gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Ik heb mijn opleiding permanente make-up (PMU) gevolgd op de Academie voor PMU bij Hulscher Cosmetics.

Werktijden

Woensdag 10.00-20.00
Afspraak maken