06 23 890 545 info@pmuartistannouk.nl

Iedere vrijdag en zaterdag ben ik toch weer nieuwsgierig naar wie er eigenlijk bij mij op de stoel komt liggen. Sommige van u ken ik al, maar de meeste ook niet. Graag wil ik jullie even vertellen over een dame die ik laatst in de stoel had liggen. Normaal blog ik over hele nuttige tips maar dit vond ik persoonlijk een van de meest hartverwarmende personen die ik ooit heb behandeld.

Permanente make-up is zoals ik altijd zeg tegen iedereen, voor iedereen. Het maakt niet uit welke afkomst je hebt, of je transgender bent of gewoon permanent mooi wilt zijn, hoe oud je bent en hoe je eruit ziet. Het kan altijd. En zo besloot deze dame haar stoute schoenen aan te trekken en op haar tachtigste levensjaar een afspraak bij mij te maken! (Jawel, 80 jaar oud).

En daar was ze dan, ze stond in mijn praktijk en het vragenuurtje begon per direct. Ze had totaal geen idee over permanente make-up, alleen dat haar dochter haar wenkbrauwen ook bij mij had laten doen en dat wilde ze ook heel graag. Ze zou dezelfde week namelijk hun 50-jarige huwelijk vieren met haar man, en wilde er tiptop uitzien. De makkelijkste dame die ik ooit had behandeld had geen eisen, ze vertrouwde me volledig ondanks al haar vragen, en ging vol moed in de stoel liggen. Het enige waar ze wel heel duidelijk over was, was de wenkbrauw kleur. Die mocht absoluut niet zwart zijn. (logisch want deze dame had een mooie bos lichtgrijs haar).

Zonder ook maar enige *Emla-creme op haar wenkbrauwen gesmeerd te hebben (daar had ze geen vertrouwen in) begon ik met het voor tekenen van de wenkbrauwen. Zo natuurlijk en luchtig mogelijk. U raad het al.. de dame vond het gelijk helemaal prachtig en ik mocht wat haar betreft ook gelijk beginnen. Terwijl ik begon met het zetten van de permanente make-up was de dame doodstil, ik vroeg haar of het nog goed ging aangezien ik bijna de hele wenkbrauw al af had. ‘’Ik ben een harde hoor, het gaat allemaal prima’’ zei ze dan. Na ongeveer een uur werk gaf ik de dame de spiegel zodat zij haar nieuwe wenkbrauwen kon bekijken. Het was even doodstil…

‘’Hoe heb je dit nou gedaan?, heb je er haren op geplakt?’’, waren haar eerste twee vragen terwijl ze haar spiegeltje omdraaide naar de vergrootstand. We moesten samen lachen, ik liet haar mijn naaldjes en pigment zien en legde haar uit dat ik met de naaldpen pigment in haar huid aan bracht. Dit deed ik haar voor haar en stap voor stap. Ze vond het absoluut prachtig!

Toen ik haar voor de tweede keer zag op afspraak, (de nabehandeling) was ze nog stralender dan de eerste keer. Ze had haar kapsel veranderd, haren naar achteren gekamd, zodat iedereen haar mooiste wenkbrauwen ooit kon bewonderen! O en ik had half geen idee hoe blij ze ermee was, dat vertelde ze me zeker drie keren deze dag.

Bij sommige dames plan ik zelfs een 3e keer extra in om zeker te weten dat de wenkbrauwen helemaal tip top in orde zijn voordat de behandeling word afgesloten. Bij deze dame was dat helemaal niet nodig, al haar mooie hairstrokes zagen er nog perfect uit. Voor de zekerheid, en zeer zeker de gezelligheid, is deze dame toch de derde keer nog even langsgekomen, om mij te bedanken. Ik hoop dat ik nog vele dames zoals zij mag blij maken met mooie permanente make-up. Ik krijg iedere keer toch weer kippenvel als ik zie hoe de expressie in het gelaat veranderd na mijn behandeling.
*Emla-creme kunt u verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor 3 behandelingen. Een half uur voor de permanente make-up behandeling, slagroom dik,  aanbrengen. (voor lichte verdoving).

 

 

 

 

Afspraak maken